Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Μπισκότα και Κουλούρια arrow Μπισκοτάκια ταχινιού αφρατα και νοστιμα!
Μπισκοτάκια ταχινιού αφρατα και νοστιμα! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 25/03/12
Μπισκοτάκια ταχινιού αφρατα και νοστιμα!
Υλικά
  • 4ΟΟ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμ, μαργαρίνη η καλαμποκέλαιο (1 ποτήρι νερού)
  • ή 125 γρ καλαμποκελαιο και 125 γραμ σησαμέλαιο και ταχίνι
  • 2 κουταλιές σούπας εξτρα ταχινι,
  • 1 κρόκο αυγού,
  • 1 σφηνάκι μαστίχα λικέρ + 1 κουταλακι σου γλυκού σόδα μαγειρέματος διαλυμενη,
  • ½ κουταλάκι γλυκού κοπανισμένη μαστίχα (με ελάχιστη ζάχαρη γίνεται εύκολο)
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Τα ζυμώνω όλα μαζί και παίρνω μια ζύμη πολύ αφράτη με αλεύρι όσο πάρει η βάζω περίπου το αλεύρι που γράφω και έχω μια ψυχουλιαστή ζύμη σαν τραχανά που την κάνω μπαλάκια σφίγγοντάς την στις παλάμες μου σε μέγεθος καρυδιού και τοποθετώ επάνω σε λαδόκολλα.
  • Ψήνω 16 ΄ στους 165-150ο Κ. να ροδίσουν πολύ απαλά και τα βγάζω με προσοχή γιατί είναι πολύ αφράτα.
Λουκουμομπίσκοτα
  • Αν θέλω κατά το πλάσιμο μπορώ να βάλω στο κέντρο της μπαλιτσας ¼ της μπουκιάς λουκουμι και να το σκεπάσω με την ζύμη μου….

Γίνεται πολύ τραγανό και νόστιμο αλλά πολλές φορές το λουκούμι καραμελλώνει και σκληραίνει… ΓΙΑΥΤΌ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΏ ΣΚΕΤΑ ΧΩΡΊΣ ΛΟΥΚΟΎΜΙ.

Μπορώ να τα αχνίσω ή να τα βουτήξω σε σοκολάτα τα μισά για ποικιλία γεύσης....

Και οι δύο εκδοχές είναι …νοστιμώτατες!!!

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6362
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/03/12 )