Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Dukan - Quiche Lorraine σπανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από teta   
Δευτέρα, 02/04/12
Yλικά:
  •  200 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 3 ντοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 αυγά κι 1 ασπράδι
  • 80 γρ. τυρί τύπου linessa
  • 80 γρ. γάλα 1.5%
  • 80 γρ. τυρί πανίρ (στην 3η φάση επιτρέπεται 40 γρ. κασέρι με λίγα λιπαρά)
  • αλάτι - πιπέρι
  • 100 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
  • 1-2 κ.σ. πίτουρο σταριού
 Εκτέλεση
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρω τα μανιτάρια με το σκόρδο (λιωμένο), με μισό ποτήρι
  • νερό. Ρίχνω το σπανάκι κομμένο και ζεματισμένο (αφου το στραγγίσω απ'τα πολλά
  • υγρά του), το σωτάρω κι αυτό. Σωτάρω μαζί και το φρέσκο κρεμμυδάκι.       Αλατοπιπερώνω. Σ'ενα ταψάκι ή pyrex, ρίχνω 1 κ.σ. λάδι και καλύπτω την επιφάνεια. Το
  • πίτουρο σταριού το απλώνω στο ταψί να πάει παντού. Μετά βάζω το μείγμα του
  • σπανακιού και το ισιώνω. Διαλύω το τυρί linessa με το γάλα και τ'ανακατεύω με
  • τ'αυγά. Ρίχνω το τυρί πανίρ τριμμένο ή λίγο κασεράκι και έπειτα ρίχνω το μείγμα με τ'αυγά
  • και το γάλα. Να πάει παντού. Κόβω σε φετάκια τα ντοματίνια και τα τοποθετώ στην επιφάνεια
  • του φαγητού. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 35 - 40 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά το βάζω στον αέρα για να ροδίσει λίγο.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10957
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/04/12 )