Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γαριδοκεφτέδες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από reniam   
Δευτέρα, 09/04/12
garidokeft_425
Υλικά
  • 20 γρ, γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια
  • 2 κσ βούτυρο          
  • 3 κσ αλεύρι
  • 1/2 φλ γάλα
  • 1/2 φλ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 1/2 κγ πιπέρι
  • 1 κσ χυμό λεμονιού
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο με μισό κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Λιώνουμε  το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύετε συνεχώς. Το γάλα και το αλεύρι θα πρέπει να αναμειχθούν καλά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα χτυπητήρι αυγών). Τέλος προσθέτουμε το τυρί, τις γαρίδες, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
  • Βάζουμε το μίγμα να κρυώσει στο ψυγείο.
  • Όταν δέσουν τα υλικά μας, κάνουμε μπαλάκια με αλευρωμένα χέρια, τα περνάμε από το αυγό και στη συνέχεια από τη φρυγανιά  και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
  • Τα αφήνουμε να τραβήξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε  όσο είναι ζεστά

Καλή σας όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6469
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 12/04/12 )