Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τσουρέκι του Άκη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Κυριακή, 15/04/12

Αυτή η συνταγή είναι του Ακη Πετρετζίκη από την εκπομπή ‘’Πρωινό μου’’!  Πρώτη φορά έφτιαξα τσουρέκια και πραγματικά βγήκαν  τέλεια!!! Μπορειτε να προσθέσετε ό,τι σας κάνει κέφι όπως γέμιση σοκολάτας ή μαρμελάδας και γλάσο! 

  Υλικά:
  • t500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 150 γρ. μέλι
  • 150 γρ. νερό
  • 1 1/2 κ. σούπας ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο (100 + 50 για το τέλος)
  • ξύσμα πορτοκαλιού (εγω εβαλα και ξυσμα από 1 λεμονι)
  • 15 γρ. μαγιά (2 φακελακια ξηρη μαγια)
  • 10 γρ. μαχλέπι σε σκονη
  • 2 βανίλιες
  • 1,5 γρ. μαστίχα σε σκονη
  • 2 αυγά
Εκτέλεση:
  • 2_01Βάζουμε στο μίξερ (στον καδο ή σε ένα μεγαλο μπολ) το νερό και τη μαγιά με 2 κουταλιές αλεύρι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο από πάνω (το αφήνουμε να φουσκώσει, είναι ετοιμο μολις δειτε την μαγια να βγαινει στην επιφανεια).
  • Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το μέλι, 100 γρ. βούτυρο, το ξύσμα, το μαχλέπι, τις βανίλιες και τη μαστίχα, μέχρι που να λιώσει το βούτυρο και όχι να κάψει, απλά να ζεσταθεί.
  • Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά και όλα μαζί μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μπορεί να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα. Στο τέλος προσθέτουμε τα 50 γρ. κρύο βούτυρο ενώ χτυπάει το μίξερ.
  • Μόλις απορροφηθεί το βούτυρο βγάζουμε από το μίξερ σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει (αλλά όχι σε πολύ ζεστό μέρος) περίπου για 1 - 2 ώρες.
  • Τέλος πλάθουμε τα τσουρέκια, τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 30' έως 1 ώρα και τα αλοίφουμε με λίγο ασπράδι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς (προθερμασμένος φούρνος) για 20 - 30 λεπτά.

Εμενα μου βγηκαν 2 μεγαλες πλεξουδες και 4 ατομικα τσουρεκακια! 

Γίνεται μαστιχωτό και φαίνεται σαν αγοραστό! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 20148
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 18-04-2012 09:42
 
Δεν τα εκανα εγω ,τα δοκιμασα ομως σε συγγενικο σπιτι και εχω να πω οτι ειναι το ωραιοτερο τσουρεκι που εφαγα.Θα τα κανω οπωσδηποτε.
 
margarita79
2. 18-04-2012 15:26
 
μαργαριτα ο,τι και να πω ειναι λιγο!!! φυσαει η συνταγη :zzz 8)
 
miaourose
3. 18-04-2012 17:51
 
miaourose πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!!! Μέχρι τώρα έφτιαχνα το "τσουρέκι πανεύκολο" της zoi και μου άρεσε πολύ, αλλά μάλλον θα αλλάξω συνταγή... Αυτή είναι πιο ελαφριά και πιο υγιεινή. Να 'σαι καλά, ευχαριστούμε!
 
katiaXa
4. 18-04-2012 19:31
 
κατια γι αυτο και δοκιμασα να την φτιαξω, ειναι χωρις γαλα και ζαχαρη :)
 
miaourose
5. 21-04-2012 11:16
 
Και εγώ ακουσα από μια φίλη μου γι΄αυτά τα τσουρέκια πως είναι πολύ νόστιμα. Θα τα δοκιμάσω.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 18/04/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός