Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Πράσινη Σαλάτα με Χαλούμι και σως με μπαλσάμικο και μουστάρδα
Πράσινη Σαλάτα με Χαλούμι και σως με μπαλσάμικο και μουστάρδα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από littlecookingtips   
Παρασκευή, 04/05/12
salata_sapanaki_roka1_425

Μια πράσινη σαλάτα με φρέσκο σπανάκι, ρόκα και καρύδια που συμπληρώνεται υπέροχα από την ιδιαίτερη γεύση του Κυπριακού χαλουμιού και ολοκληρώνεται γλυκά με μια μοναδική σως από μπαλσάμικο, μουστάρδα και μέλι!

Υλικά (για 2 άτομα)
  • 150γρ φρέσκο σπανάκι
  • 1/2 ματσάκι ρόκα (περίπου 80-100γρ)
  • 100γρ χαλούμι κομμένο σε κύβους των 2εκ.
  • 6-7 καρύδια (ψίχα) σπασμένη σε κομματάκια
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σως
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. μέλι
  • 1κ.γ. μουστάρδα
  • 2 1/2 κ.σ. μπαλσάμικο

Προετοιμασία:

  • Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και κρατάμε μόνο τα φύλλα.
  • Πλένουμε  και καθαρίζουμε τη ρόκα και την κόβουμε σε κομμάτια των 6-7 εκ.
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το σπανάκι, τη ρόκα και τα καρύδια. Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.
  • Αλευρώνουμε ελαφρά τους κύβους χαλουμιού και τους ψήνουμε για 1 λεπτό περίπου σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε στην άκρη.
  • Ετοιμάζουμε τη σως: Σε ένα μπωλ προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Ρίχνουμε τη σως πάνω από το σπανάκι τη ρόκα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω τους κύβους του χαλουμιού και σερβίρουμε.

Η σαλάτα αυτή συνοδεύει άριστα τα ψητά μας κρέατα.

Γι' αυτούς που προσέχουν περισσότερο τη διατροφή τους, μπορείτε να την σερβίρετε σαν κύριο πιάτο με λίγο φρυγανισμένο ψωμί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10979
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 07/05/12 )