Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Καρμπονάρα διαίτης με μπέικον
Καρμπονάρα διαίτης με μπέικον Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 31/05/12
Υλικά
  • 500 γραμ. λινγκουινια λαζάνια βρασμένα σε νερό αλατισμένο και με
  • 1 φακελάκι τσάι , για να είναι πιο εύπεπτα!
  • 400 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο που το σοτάρω καλά χωρίς λάδι  η βούτυρο.
  • 1 φλυτζάνι νερό από αυτό που έβρασα τα μακαρόνια (το υπόλοιπο το πετάω!)
  • 4 κρόκους αυγών κτυπημένους.
  • Τυρί τριμμένο  αρκετό, κατά προτίμηση παρμεζάνα, , πεκορίνο ή ρεγκάτο  ή ελληνικό κεφαλοτύρι.
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Χτυπάω τους κρόκους και προσθέτω σ αυτούς  όλο το σοταρισμένο μπέικον.
  • Ανακατεύω και προσθέτω και το νερό  το ζεστό και έτσι  μαγειρεύονται και τα αυγά, κατόπιν  προσθέτω  αρκετό  τυρί και ανακατεύω καλά να γίνει μια πηχτή κρέμα. Εν συνεχεία προσθέτω τα  μακαρόνια λιγα λιγα ανακατεύοντας  σιγά σιγά να πάει η κρέμα παντού.

Σερβίρονται ζεστά αν θέλω προσθέτω έξτρα τυρί και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5714
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 10-09-2012 13:34
 
Ευχαριστώ για το tip με το φακελάκι τσαι
 
natasoula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 04/06/12 )