Υλικά - 1 κουτί μπισκότα τύπου digestive των 250 γραμαρίων.
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 ζαχαρούχα γάλατα
- 3-4 μπανάνες
Για τη σαντιγύ
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση - Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3,5 ώρες κλειστό το κουτί μέσα στο νερό. Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει παρα πολύ. Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Το αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
- Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλεντερ τα μπισκότα με το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση του ταψιού με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει για 10 λεπτά. (Θέλει περισσότερη ώρα στο ψυγείο και αν ρίξετε και λίγο γάλα σταθεροποιείται καλύτερα η βάση). Ρίχνουμε την καραμέλα από τα ζαχαρούχα γάλατα και την στρώνουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε μια στρώση από μπανάνες και στο τελος απλώνουμε με μία σακούλα του κορνέ τη σαντιγύ.
Μπορούμε να στολίσουμε με τριμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 95569 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |