Υλικά - 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 κουταλάκι μπεικιν πάουντερ
- 1 γιαούρτι αγελαδίτσα
- 1 ποτήρι σπορέλαιο ή vitam
- 4 αυγά
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Σιρόπι:
- 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό και
- 1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση - Τοποθετούμε τα φύλλα της κρούστας σουρωτά στο ταψί.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και το γιαούρτι με το σπορέλαιο, το μπεικιν και το ξύσμα και περιχύνουμε τα φύλλα μέσα στο ταψί.
- Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180° C και όταν ροδίσει το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σιρόπι στο κρύο γλυκό και είναι έτοιμο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4066 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |