Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κότσι με κρούστα μελιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Κυριακή, 27/05/12
Υλικά (για 6 άτομα)
  • 6 τεμ. κότσι αρνίσιο ή χοιρινό (μικρά)
  • 3 καρότα μεγάλα
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 80 γρ. μέλι
  • 250 ml μαυροδάφνη
  • 200 ml λευκό κρασί
  • Λίγο νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Πλένω πολύ καλά τα κότσια.Τα τοποθετώ σε μια γάστρα.
  • Πλένω και ξεφλουδίζω τα λαχανικά, τα κόβω σε χοντρά κομμάτια και τα βάζω μέσα στην γάστρα.
  •  Προσθέτω όλα τα υγρά, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι.
  •  Αλατοπιπερώνω, κλείνω την γάστρα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για μία ώρα και στους 150° C για 1½ με 2 ώρες (αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό).
  • Όταν το κρέας μαγειρευτεί, σουρώνω τον ζωμό από το κρέας και το βράζω μέχρι να μείνει το μισό. Αυτή θα είναι η σάλτσα του.
  • Τέλος ανακατεύω καλά το υπόλοιπο μέλι με το βούτυρο και το αλείφω πάνω στο κρέας με ένα πινέλο. 
  • Το ξαναβάζετε πάλι στον ήδη ζεστό φούρνο (σβηστός) για 5-10 λεπτά ξεσκέπαστο για να γίνει η κρούστα.
  • Στην γαρνιτούρα μπορείτε να προσθέσετε και ξερά φρούτα όπως δαμάσκηνα και βερίκοκα.

Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ.

Buon appetito

Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 3 ώρες


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 10025
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 30/05/12 )