Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κολοκυθοπιτάκια με ζύμη κουρού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 25/05/12

P1040006
Εύκολα, νόστιμα, καλοκαιρινά πιτάκια, για όλες τις ώρες .

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1 μαργαρίνη σοφτ
  • 1 γιαούρτι(όχι στραγγιστό)
  • 1 φαρίνα (500 γρ)
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ξύδι

Για τη γέμιση

  • 2 κολοκυθάκια μέτρια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 γρ. φέτα
  • Μισή κούπα ρεγγάτο
  • 1 αβγό( προαιρετικά)
  • Άνηθο
  • Αλάτι  πιπέρι
  • 3κ.σ λάδι
Εκτέλεση
p1030998_425
p1030999_425
  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Βάζουμε το λάδι μας σε τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ώσπου να μαραθούν λίγο, αλλά όχι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κολοκύθι  και  ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πιεί τα υγρά του. Προσέχουμε να μην μας αλλάξει χρώμα.
  • Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Ρίχνουμε τον άνηθο, το αλάτι (ελάχιστο αν η φέτα που θα προσθέσουμε μετά είναι αλμυρή) και το πιπέρι.
  • Κατεβάζουμε από τη  φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
p1040003_425
p1040004_425
p1040005_425
  • Εν τω μεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
  • Στη γέμιση προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, το ρεγγάτο και το αυγό ελαφρά χτυπημένο,  αν θέλουμε και ανακατεύουμε. 
  • Παίρνουμε κομματάκια ζύμης όσο ένα μεγάλο καρύδι  και  ανοίγουμε πάνω σε πιάτο σε φυλλαράκι 1εκ. πάχος. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο γέμιση και κλείνουμε. Πατάμε με πιρούνι τις άκρες για να μην μας ανοίξουν.
  • Ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου ή έως ότου ροδίσουν από κάτω καλά.

Καλή επιτυχία

P1040011 

Αν θέλουμε αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι για καλύτερη εμφάνιση.

Αν θέλουμε λιγότερο πικάντικη γεύση μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα ή μέρος αυτής με ανθότυρο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 9638
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 30-05-2012 11:05
 
Νοστιμιάααααα!!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 29/05/12 )