Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπουρέκια με τόνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Τρίτη, 05/06/12
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (ή χωριάτικο)
  • 3 κονσέρβες τόνου σε νερό
  • 2 πιπεριές (κατά προτίμηση διαφορετικού χρώματος)
  • Αρκετό μαϊντανό
  • Αρκετό άνηθο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το πράσινο φύτρο τους)
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 κουταλιές γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι κοφτό πιπέρι τριμμένο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
  • Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και τις σοτάρουμε για να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά).
  • Στο μισό χρόνο που σοτάρουμε τις πιπεριές ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  • Μόλις έχουν μαλακώσει και ελαφρώς μαραθεί κλείνουμε την φωτιά.
  • Σε ένα μπολ λιώνουμε τον τόνο με ένα πιρούνι, και προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, την μουστάρδα και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και μαζί με τις σοταρισμένες πιπεριές τα ρίχνουμε στο μείγμα του τόνου και προσθέτουμε και το λάδι που σοτάραμε τις πιπεριές με το σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, και βάζουμε για λίγο το μείγμα στο ψυγείο να μείνει και ν' ανακατευτούν τα αρώματα.
  • Παίρνουμε τα φύλλα μας τα κόβουμε στα δύο και κάθε κομμάτι θα χρησιμοποιηθεί για μια φλογέρα. Αλείφουμε με λάδι κάθε ένα ξεχωριστά από τα κομμάτια μας, τυλίγουμε κατά 1/3 το φύλλο βάζουμε 2 κουταλιές γέμιση, τυλίγουμε το μπουρέκι (σαν πούρο) τα βάζουμε σε ταψί που προηγουμένως έχουμε στρώσει λαδόχαρτο για να μην μας κολλήσουνε.
  • Τυλίγουμε όλα τα μπουρέκια με τον ίδιο τρόπο και αφού τελειώσουμε τα λαδώνουμε και από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν καλά) και τα σερβίρουμε ζεστά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4528
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 01-08-2016 17:31
 
υπεροχή συνταγή. ευχαριστουμε!!!
 
rafaelatag

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 09/06/12 )