Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι γιουβέτσι στη κατσαρόλα
Μοσχαράκι γιουβέτσι στη κατσαρόλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Δευτέρα, 11/06/12
Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • 1.000 γραμ. μοσχαράκι (ποντίκι) κομμένο τας κεμπάπ
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κανονικά κομμάτια
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 7 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ποτήρι του κρασιού χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. της σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500 γραμ. κριθαράκι χονδρό
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε μέσα το κρέας, το κρεμμύδι, το κολοκύθι, τη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Τσιγαρίζουμε για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχεία με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα, το χυμό ντομάτας, το ξύδι, το πελτέ και συμπληρώνουμε με oσο ζεστό νερό χρειαστεί μέχρι να καλυφθεί ισα-ισα το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, σκεπασμένο. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια που βράζει το φαγητό προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό μέχρι να γίνει το κρέας.
  • Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε 5-6 ποτήρια ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει το κριθαράκι.
  • Μόλις φουσκώσει και μελώσει το κριθαράκι το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί από πάνω.

Εναλλακτικά το γιουβέτσι μπορεί να γίνει και στο φούρνο αλλά γίνεται πιο στεγνό.

Buon appetito!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 20515
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/06/12 )