Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πατάτες με κιμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από reniam   
Παρασκευή, 08/06/12
kim_man_425_01

 Ένα πολύ γρήγορο και χορταστικό καλοκαιρινό φαγάκι που κάνω συχνά τώρα τελευταία, και όπως καταλαβαίνετε σηκώνει πολλές παραλλαγές !! 

Υλικά
  • 1 κιλο πατάτες
  • 1 κιλό μοσχ. κιμά
  • 250 γρ μανιτάρια (κονσέρβα)
  • 200 γρ τυρί emmental τριμμένο
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδi
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, να μαλακώσουν αλλά όχι πολύ, να κρατάνε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε με τον κιμά. Βάζουμε αλάτι, πιτπέρι και πάπρικα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν καλά.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες  και βάζουμε ένα στρώμα σε ένα μεγάλο πηρέξ. Από πάνω βάζουμε τα μανυτάρια, μία στρώση κιμά και συνεχίζουμε εναλάξ. Μόλλις τελειώσει το πηρέξ ρίχνουμε από πάνω τη κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και περιμένουμε να κάτσουν τα υγρά μέχρι κάτω.
  • Πασπαλίζουμε το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά
Καλή σας όρεξη !!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 4301
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 12-06-2012 15:26
 
Ενδιαφέρον, θα το δοκιμάσω! Ευχαριστούμε!
 
katiaXa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 12/06/12 )