Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καρυδόπιτα Νο.09 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Τρίτη, 19/06/12
Υλικά (για ένα ταψάκι περίπου διαμέτρου 30 εκ.)
  • 10 αυγά (απαραίτητα πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου)
  • 10 κουτ. ζάχαρη
  • 10 κουτ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουτ. αλεύρι
  • 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλ. κανέλλα
  • 2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
  • 1/4 κιλ καρύδια
Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλλιες
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνει το μείγμα γίνεται σχεδόν άσπρο
  • Εχουμε ανακατέψει το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα μυρωδικά και σταδιακά τα προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
  • Έχουμε καλύψει την επιφάνεια του ταψιού με λαδόκολλα, την οποία βουτυρώνουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά. Ο χρόνος είναι ενδεικτικός και το παλιό αλάθητο κόλπο με την οδοντογλυφίδα απαραίτητο για τους λιγότερο έμπειρους ως προς τον απαραίτητο χρόνο ψησίματος.
  • Σιροπιάζουμε το γλυκό με υπομονή αφήνοντας το να ρουφήξει το σιροπάκι του κουταλιά - κουταλιά , αφού πρώτα έχει κρυώσει ή είναι το πολύ χλιαρό.

Η μαμά λέει πως δεν χτυπάμε ποτέ αυγά σε ανοξείδωτο σκεύος γιατί δεν φουσκώνουν (δεν ξέρω γιατί, μην ρωτάτε)  αλλά μόνο σε πλαστικό

Η φρυγανιά καλό θα είναι να αποφεύγεται για τον λόγο ότι κάνει το γλυκό στεγνό και όχι αφράτο  και του δίνει μια περίεργη υφή όταν σιροπιαστεί

Αν θα χρησιμοποίησετε μεγαλύτερο ταψί μην φοβηθείτε να αυξήσετε ανάλογα  τα υλικά

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6029
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 25-06-2012 11:28
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΗ ΧΩΡΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΟ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ.
 
annakouki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 23/06/12 )