Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 26/06/12
Ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά  (για 4 μερίδες):

Για το ριζότο

  • 300 γρ. ρύζι κίτρινο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο knor βοδινό
  • 1 κρ/πότηρο λευκό κρασί
  • 1 L νερό
  • λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
  • ½ κρ/πότηρο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½     >>  λευκό κρασί
  • 1 κύβο knor βοδινό
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1  >>    πιπέρι
  • 1κ.γ. κορν-φλάουρ
  • λίγο νερό
Εκτέλεση :
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το ριζότο, και όταν βράσουν ρίχνουμε το ρύζι.
  • Το βράζουμε 10’ περίπου, να είναι στητό και σπυρωτό και το σουρώνουμε.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά 10’-15’ μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα ανακατεύουμε συνέχεια να μην καούν και όταν πάρουν χρώμα σταράτο τα σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τον κύβο knor, τα μυρωδικά, λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 5’.
  • Διαλύουμε το κορν-φλάουρ με λίγο νερό και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το, και όταν πάρει μια βράση να δέσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αλάτι δεν χρειάζεται.

 Είναι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και αρωματικό, και συνοδεύει όλα τα ψητά φούρνου και bbq και όχι μόνο. Κάνει δε και για μπουφέ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8045
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 30-06-2012 21:02
 
Ωραίο φαγητό Κε Νίκο. Εγώ και σκέτο το τρώω ευχάριστα
 
voula
2. 01-07-2012 22:59
 
Ένα έχω να πω... Μόνο και μόνο από τη φωτογραφία, τρέχουν τα σάλια μου :upset Τέλειο φαγάκι !!! Συγχαρητήρια !!!
 
doraki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 03/07/13 )