Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ανατολίτικα κεφτεδάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από labada   
Παρασκευή, 20/04/12

Τη συγκεκριμένη συνταγή την έχω στα αρχεία μου από παλιά, ποτέ όμως δεν αποφάσιζα να την φτιάξω. Τελείως τυχαία όμως την έδωσα σε έναν ασιάτη φίλο από το  partypoker, χώρος δηλαδή εξαιρετικά ασυνήθιστος να συζητάς για συνταγές ! Παρόλα αυτά,  επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά της και την επιτυχία της.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • Μισό κιλό κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 βλαστός λέμονγκρας ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές κόκκινη πάστα κάρυ
  • 1 κουταλιά χυμός λεμόνι
  • 1 κουταλία fish sauce
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι για το πασπάλισμα
  • λάδι για τηγάνισμα

Για την σως φυστικιού:

  • 2 κσ φυστικοβούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 1 κσ κόκκινη πάστα κάρυ
  • 1 κσ ζάχαρη μαύρη
  • 1 κσ λάδι
  • 1 κσ χυμός λεμόνι
  Για το γαρνίρισμα
  • Φυλλαράκια κόλιανδρου
Εκτέλεση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ εκτός από το λάδι, το αλεύρι και τον κόλιανδρο,  αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
  • Ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια, όχι μεγαλύτερα από μέγεθος καρυδιού. Τα περνάμε από το αλεύρι για να τα ετοιμάσουμε για το τηγάνι
  • Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, το αφήνουμε να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν

Για τη σάλτσα φυστικού:

  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το λάδι και την πάστα κάρυ για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σιγοβράζουμε για 5' μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.

Για τη διακόσμηση χρησιμοποιούμε στο σερβίρισμα φρέσκα κρεμμυδάκια και φυλλαράκια κόλιανδρου.

Καλή σας επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4801
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 20/07/12 )