Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπιφτέκια με Barbecue Sauce Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Τρίτη, 24/07/12
Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο μαζί με τα κοτσάνια
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 ποτηράκι σόδα υγρή
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 250 γρ. ψωμί (ψίχα) μουσκεμένο και στραγγισμένο
  • 4 πατάτες (πλυμένες καλά και κομμένες σε κυβάκια μαζί με την φλούδα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 4 φέτες γραβιέρα Νάξου
Για την σάλτσα:
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτηράκι Worcestershire sauce
  • 1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 5 σταγόνες κόκκινο tabasko
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σβήνουμε με την γούστερ sauce και το βαλσάμικο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ντοματάκια και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Κατόπιν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με την φλούδα, τις κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού.
  • Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με το σκόρδο και ρίχνουμε την σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για τα μπιφτέκια (από το κιμά μέχρι και το ψωμί), πλάθουμε 4 αρκετά μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς και λίγο πριν τα βγάλουμε από το φούρνο στρώνουμε πάνω από τα μπιφτέκια την γραβιέρα και σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6220
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 27/07/12 )