Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο
Χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Παρασκευή, 03/08/12
Υλικά
  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 250 γρ. πράσα
  • 3 αυγά πολύ φρέσκα
  • 3 φέτες μουσκεμένο ψωμί
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι κυμινο
  • Λίγη πάπρικα
  • Φρέσκο βούτυρο γάλακτος
  • 1 ποτήρι νερό
  • Το χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
  • Ψιλοκόβουμε τα πράσα και ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά μαζί με τα δύο από τα αυγά, το μουσκεμένο και καλά στυμμένο ψωμί και τα μπαχαρικά.
  • Λαδώνουμε κατά προτίμηση ένα στρογγυλό βαθύ πυρεξάκι με διαμ 40 εκ (για να παρακολουθούμε το ψήσιμο).
  • Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους, τα τοποθετούμε όμορφα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με πάπρικα, προσθέτουμε εδώ και εκεί κομματάκια βούτυρου και ψήνουμε στον αέρα στους 200 C ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).
  • Ρίχνουμε το νερό (να μην τα καλύψει) και λίγο επιπλέον αλατάκι και ψήνουμε ακόμη για μία ώρα περίπου.
  • Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο.
  • Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με το ένα αυγό, το χυμό λεμονιού και αρκετό από το ζουμάκι του φαγητού.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και σκεπάζουμε καλά το σκεύος με καπάκι ή Αλουμινόχαρτο, το αφήνουμε σκεπασμένο για ένα τέταρτο και σερβίρουμε.

Το πράσο, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι.

Δεν βάζουμε γαλέτα αλλά μουσκεμένο ψωμάκι για να γίνουν οι κεφτέδες αφράτοι.

Η παραπάνω συνταγή είναι παραδοσιακή Θεσσαλονικιώτικη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5206
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 26-05-2014 12:52
 
ωραια συνταγη δοκιμασμενη!!! εγω καμια φορα προσθετω και ξυσμα απο πορτοκαλι και το ψωμι το μουσκευω σε κρασι!!
 
vasou123

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 06/08/12 )