Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Εκμέκ με φρυγανιές (πανεύκολο!)
Εκμέκ με φρυγανιές (πανεύκολο!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από aga   
Παρασκευή, 10/08/12

Όπου έδωσα αυτήν την υπέροχη συνταγή, είχε εγγυημένη επιτυχία. Είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται εύκολα και είναι πεντανόστιμο.

Υλικά
  • Μισό πακέτο φρυγανιές ELITE (υποχρεωτικά).
  • Κανέλα
  • ½ κούπα αλεύρι
  • ½ κούπα corn flower
  • ½  κούπα ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγού
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 lt  γάλα
  • 2 βανίλιες ή 2 σταγόνες μαστίχας Χίου
  • Ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα
  • Κρέμα γάλακτος (400 γρ.) & άχνη ζάχαρη (3 κουταλιές της σούπας)  για τη σαντιγί

Για τ σιρόπι 

  • 1 ½  κούπα νερό
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη.
Εκτέλεση
  • Σ’ ένα κανονικό πυρέξ τοποθετούμε τις φρυγανιές.
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μαζί για 5’ και περιχύνουμε τις φρυγανιές. Πασπαλίζουμε το πυρέξ με κανέλα. Κατόπιν από το 1 λίτρο γάλα βάζουμε το 1/3 σε ένα μεγάλο μπολ και το υπόλοιπο στην κατσαρόλα (μαζί με την κουταλιά του βουτύρου) μέχρι να κάψει (όχι να βράσει). Μέσα στο κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι, το corn flower, τη ζάχαρη και τις βανίλιες/μαστίχα. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν μισοκρυώσει προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών. Περιχύνουμε την κρέμα στο πυρέξ.
  • Για τη σαντιγί  χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ μέχρι να πήξει. Τη βάζουμε πάνω από την κρέμα και τέλος ρίχνουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς (καβουρντισμένα αμύγδαλα, φυστίκια Αιγίνης) πριν βάλουμε το Εκμέκ στο ψυγείο.

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 47994
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 14/08/12 )