Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχάρι νουά με σάλτσα τόννου
Μοσχάρι νουά με σάλτσα τόννου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από aga   
Τετάρτη, 15/08/12
Μία συνταγή που έχει τις ρίζες της στη γειτονική Ιταλία (vitello tonnato)

Την πρώτη φορά που λέω σε κάποιον (Έλληνα εννοείται, που δεν είναι πολύ εξοικειωμένος με τέτοιους συνδυασμούς) τι πρόκειται να φάει, με κοιτάζει με καχυποψία. Μετά, μου ζητάει τη συνταγή.

Ιδανικό πιάτο για μπουφέ και όχι μόνο. Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι (είτε φτιαγμένο από το ζουμί, είτε με κρόκο και παρμεζάνα)

Υλικά
  • Ένα μεγάλο κομμάτι νουά (1/5 με 2 κιλά περίπου)
  • Ένα μεγάλο κρεμμύδι
  • Ένα ποτήρι ξηρό άσπρο κρασί
  • Λάδι (μισό φλυτζάνι περίπου)
  • Αλάτι, πιπέρι

 Για τη σάλτσα

  • Μία κονσέρβα τόννου
  • Μαγιονέζα (όσο σηκώσει)
  • Κάπαρη 10-15 (προαιρετικά)
  • Μία πρέζα μαϊντανό
  • Ζουμί από το κρέας (επίσης όσο σηκώσει, ώστε η σάλτσα να "στέκεται" πάνω στις φέτες του κρέατος)
  • Λίγο από το κρέας (κατά προτίμηση τη μυτερή άκρη του νουά που δεν σερβίρεται ως φέτα)

Η αυθεντική συνταγή προβλέπει μέσα στη σάλτσα και 4-5 αντζούγιες (αλλά επειδή κάποιους μπορεί να τους ξενίσει και να τρομάξουν με αυτήν την εκδοχή, δεν θα επιμείνω)

Εκτέλεση

Αφού αλατίσουμε και πιπερώσουμε το κρέας, το γυρίζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι σε δυνατή φωτιά. Αφού ροδίσει, βάζουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με κρασί.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο, παίρνουμε μέρος από το ζουμί, και το βάζουμε στη μουλινέτα μαζί με όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Θέλει λίγη προσοχή για να μη γίνει ούτε πολύ σφιχτή, ούτε πολύ αραιή. Αυτό κανονίζεται με προσθαφαίρεση υλικών (ζουμί ή κρέας)

Μετά κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το κρέας (για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να είναι κρύο, ει δυνατόν από το ψυγείο) και τις τοποθετούμε σε ρηχή μεγάλη πιατέλα-δίσκο. Καλύπτουμε κάθε φέτα χωριστά με σάλτσα. Στην κορυφή κάθεμιάς τοποθετούμε από μία κάπαρη για στολισμό, εφόσον το επιθυμούμε.

Με το υπόλοιπο ζουμί (αν έχει περισσέψει) φτιάχνουμε ριζόττο για γαρνίρισμα.Αν δεν έχουμε αρκετό ζουμί μπορούμε να φτιάξουμε ένα ριζόττο με κρόκο κοζάνης, φρέσκο βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα (του πάει τρελά!)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 2625
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 19/08/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός