Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Χαλβάς σιμιγδαλένιος με παγωτό
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με παγωτό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Τρίτη, 25/09/12
Υλικά (για 8 άτομα)
  • 2 κούπες νερό 
  • 1½ κούπα ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ½ κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1/3 κούπα φιστίκι Αιγίνης  θρυμματισμένο (κρατάμε λίγο για το πασπάλισμα)
  • 35 γρ. κουκουνάρι
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε την ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα την κανέλα, σκεπάζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε την κανέλα και κρατάμε το σιρόπι στην κατσαρόλα.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το φιστίκι και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε με προσοχή το καβουρντισμένο σιμιγδάλι μέσα στο ζεστό σιρόπι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι το σιμιγδάλι να φουσκώσει και να απορροφήσει όλο το υγρό.
  • Καταλαβαίνουμε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από το κουτάλι και το αφήνει καθαρό.
  • Μοιράζουμε τον χαλβά σε ατομικά φορμάκια και πατάμε στο κέντρο ώστε να σχηματιστεί βαθούλωμα. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο βαθούλωμα μια μπάλα παγωτό.
  • Αναποδογυρίζουμε αμέσως σε πιάτο, πασπαλίζουμε με το φιστίκι και σερβίρουμε αμέσως. 
Buon apettito!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6009
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 27/09/12 )