Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παγωτό καραμέλα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από aga   
Τετάρτη, 19/09/12

Συνταγή δοκιμασμένη εδώ και χρόνια. Πολύ εύκολο και νόστιμο.

Σπεσιαλιτέ της μαμάς μου. Για φανατικούς φίλους της καραμέλας.

Υλικά
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κ.γ. νερό
  • 9 κρόκοι αυγών (με τα εναπομείναντα ασπράδια μπορούμε να φτιάξουμε εξαιρετικούς μπεζέδες!)
  • 3 φλιτζάνια  γάλα
  • ½ κιλό σαντιγί  (500 γρ. κρέμα γάλακτος)
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με τα τρία κουταλάκια νερό. Ανακατεύουμε αρκετή ώρα  (στο 2) μέχρι ν’ αρχίσει να σβολιάζει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει υγρό, σκούρο.
  • Σε άλλο σκεύος έχουμε βάλει το γάλα να κάψει. Στο καυτό γάλα ρίχνουμε σιγά σιγά τ’ αβγά  ανακατεύοντας συνέχεια. Κατόπιν το μείγμα (γάλα-αβγά) το ρίχνουμε σιγά σιγά στη ζεστή καραμέλα. Για να μη σβολιάσει η καραμέλα ξαναβάζουμε πάνω στη φωτιά το μείγμα (γάλα-αβγά-καραμέλα) και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και ο τελευταίος βώλος.
  • Το ρίχνουμε στο ταψί (ένα κανονικό πυρέξ) το αφήνουμε 15’ και μετά το βάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 15’.
  • Κατόπιν το ανακατεύουμε με τη σαντιγί και το τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για να παγώσει καλά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3416
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 21/09/12 )