Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Διαίτης arrow Dukan - 3η φάση (ημέρα αμύλου) - Παστίτσιο
Dukan - 3η φάση (ημέρα αμύλου) - Παστίτσιο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από noucca   
Πέμπτη, 04/10/12
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
  • Dukan - 3η φάση (ημέρα αμύλου) - Παστίτσιο200 γρ. μακαρόνια πέννες ολικής άλεσης (ζυγισμένα άβραστα)
  • 500 γρ. άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος ή χοιρινός
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα τοματάκια
  • 80 γρ. τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • κανέλα
  • ελάχιστο λάδι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με νερό ή λάδι κι όταν μαλακώσει ρίχνετε τον κιμά. Ανακατεύετε συχνά και "σπάτε" τους σβώλους.
  • Όταν ο κιμάς αρχίσει να ασπρίζει, ρίχνετε τα τοματάκια και τα μπαχαρικά. Συμπληρώνετε λίγο νερό (όσο χωράει η κονσέρβα), χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει για 30-40 λεπτά ελέγχοντας συχνά για να μην κολλήσει.
  • Όσο ψήνεται ο κιμάς, βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια για περίπου 10 λεπτά (να είναι al dente) και ξεκινάτε τη μπεσαμέλ.
  • Όταν βράσουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε (εννοείται ΔΕΝ τα ξεπλένετε) και τα απλώνετε στο ταψί. Ρίχνετε λίγο από το τυρί  (περίπου το 1/3).
  • Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια μαζί με το ζουμί του. Ρίχνετε το υπόλοιπο τυρί στη μπεσαμέλ, ανακατεύετε να λιώσει και τη ρίχνετε πάνω από τον κιμά.
  • Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Οι μερίδες καθορίστηκαν σύμφωνα με την μερίδα των μακαρονιών (200 γρ. άβραστα δίνουν 500 γρ. βρασμένα) και τις κουταλιές βρώμης. Η αλήθεια είναι ότι βγαίνει μεγάλη ποσότητα για να τη φάνε μόνο 2 άτομα αλλά αφού το επιτρέπει ο μπάρμπας, φάτε μέχρι να σκάσετε!

Επειδή δεν είχα σκέτο κιμά, το έφτιαξα με μείγμα για μπιφτέκια που είχα στην κατάψυξη. Βγήκε αρκετά νόστιμο (τα λαχανικά ταιριάζουν τέλεια) αλλά λίγο άνοστος ο κιμάς. Αν βρεθείτε σε παρόμοια κατάσταση, μη λυπηθείτε τα μπαχαρικά.

Θέλει λίγη ώρα να κρυώσει για να σερβιριστεί εύκολα. Αν έχετε υπομονή, περιμένετε. Εγώ δεν άντεχα να περιμένω...


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 10711
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/10/12 )