Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τυρόπιτες Αλοννήσου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από jero   
Τρίτη, 09/10/12
Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο αλάτι
  • νερό όσο πάρει
  • 200-300 γραμ. φέτα χοντροκομμένη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε το ζυμάρι ρίχνοντας σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και λίγο-λίγο όσο νερό χρειάζεται ώστε να πλάθεται η ζύμη και να μη κολλάει στα χέρια.
  • Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε για μισή ώρα.
  • Τη χωρίζουμε σε κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλαστή παραλληλόγραμμα φύλλα 40-50 εκ. Πασπαλίζουμε κάθε φύλλο με φέτα και κλείνουμε το φύλλο φέρνοντας τις αντικριστές γωνιές προς τη μέση δίνοντας στις πίτες κυκλικό σχήμα.
  • Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά λάδια.

Buon apettito!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6840
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 13-10-2012 17:51
 
ΑΠΛΆ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΗ τηγανοκουλουρα!!! Ακαταμάχητη και απαιχτη!!!ΤΟ ΩΡΑΙΌΤΕΡΟ ΦΑΓΗΤΌ !!!τΙ ΜΟΥ ΤΟ ΘΎΜΗΣΕς ΚΑΙ ΚΆΜΩ ....ΧΕΡΜΠΑΛΑΙΦ!
 
pastaflora
2. 14-10-2012 11:12
 
Πολύ ωραίες τυρόπιτες.
 
voula
3. 14-10-2012 17:19
 
Στην Κρήτη τις λέμε Σαρικόπιτες απίθανες
 
MAIROYLA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 21/10/12 )