Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Κοτοσαλάτα Νο.08 (Ιταλική ζεστή)
Κοτοσαλάτα Νο.08 (Ιταλική ζεστή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Πέμπτη, 01/11/12
Υλικά (για 6 άτομα)
  • 4 φέτες ψωμί χωριάτικο χωρίς κόρα
  • 8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 μπούτια κοτόπουλο σε φιλέτο (κομμένα σε μπουκιές)
  • 400 γραμ αγκιναράκια κονσέρβα πλυμένα και πολύ καλά στραγγισμένα
  • 5 λιαστές ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κουτ. τοου γλυκού σαφράν
  • 1 λεμόνι κανονικό (το χυμό του)
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό
  • αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
  • Αλείφουμε το ψωμί με 2 κουτ. ελαιόλαδο και απο τις δυο πλευρές τις αλατίζουμε, τις φρυγανίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  • Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο πολύ καλά απ' όλες τις πλευρές.
  • Ρίχνουμε τις αγκινάρες, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το σαφράν, το χυμο λεμονιου, αλάτι & πιπέρι ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά.
Σερβίρουμε βάζοντας  το κοτόπουλο με τη σάλτσα του σε ένα μπολ μαζί με τα φρυγανισμένο ψωμί και το βασιλικό τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε και 2 κουτ. ελαιόλαδο.

Buon apettito!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2712
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/11/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός