Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γύρος σπιτικός Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από jero   
Κυριακή, 14/10/12
Υλικά
  • 500 γρ. λαιμό χοιρινό ή σπάλα χοιρινή ξεκοκαλισμένα
  • 1½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1½ κουταλιά του γλυκού σκόνη μουστάρδας (προαιρετικά)
  • 1½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • λίγο σπορέλαιο
  • 2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους
  • Αλάτι,πιπέρι
  • 4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Πίτες για σουβλάκια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τζατζίκι
Εκτέλεση
  • Αν ο λαιμός είναι χοντρός, τον κόβω μια φορά κατά μήκος για να ψηθεί πιο  γρήγορα και ομοιόμορφα.
  • Χτυπάω στο multi το ένα κρεμμύδι με λίγο σπορέλαιο.Με αυτό το μείγμα αλείφω το κρέας.
  • Κατόπιν πασπαλίζω το κρέας με όλα τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30-40 λεπτά μέσα σε ένα ταψί.
  • Αφήνω λίγο το κρέας να κρυώσει και το κόβω σε πολύ λεπτές φέτες με ένα καλό μαχαίρι.
  • Επειδή εμένα μου αρέσει να είναι τραγανός, ξαναβάζω τις φέτες στον φούρνο για 20-30 λεπτά ακόμα (τον χρόνο τον καθορίζετε εσείς ανάλογα με το πόσο ξεροψημένος θέλετε να γίνει).
  • Κόβω τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και τα ανακατεύω καλά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.Σερβίρω με τζατζίκι και πίτες ψημένες (κατά προτίμηση αλάδωτες)

Buon appetito!

Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 1-1½ ώρα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7292
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 21-10-2012 14:50
 
Πολύ ωραίος γίνεται ο γύρος έτσι. Κάνω κάτι παρόμοιο και πραγματικά γίνεται πολύ καλός
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 17/10/12 )