Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι με αγκινάρες και γιαούρτι
Κατσικάκι με αγκινάρες και γιαούρτι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Κυριακή, 28/10/12
Υλικά
  • 2 κιλά κατσικάκι γάλακτος (σπάλα)
  • 20 αγκινάρες
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα ταψί με το βούτυρο και λίγο νερό. Ψήνουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο.
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε καλά με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό, τις δύο κουταλιές λάδι και βράζουμε τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε.
  • Οταν γίνει το κατσικάκι βάζουμε τις αγκινάρες ανάμεσα στο κρέας.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα αυγά, περιχύνουμε το φαγητό και το βάζουμε πάλι στο φούρνο για λίγη ώρα (μέχρι να ροδίσει και να πήξει το γιαούρτι με τα αυγά).

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4777
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 01/11/12 )