Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Μπιφτεκάκια αφράτα της Γιαγιας
Μπιφτεκάκια αφράτα της Γιαγιας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από GogoBC   
Τρίτη, 23/10/12
Κολοκυθόπιτα

Πρόκειται για συνταγή που πήρα από την γιαγιά μου, με μία δύο μικρές προσθήκες στα υλικά!

 θεωρώ ότι είναι από τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που ποτέ δεν μπορώ να φάω Μόνο ένα!!!

Θα χρειαστείς:
  • 250 γρ. κιμά (ότι θέλει ο καθένας)
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • μισό ποτηράκι (αυτά του κρασιού) λάδι
  • μισό ποτηράκι γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλίες κόκκινο κρασί
  • περίπου 4-6 κουταλιές αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • βασιλικό
  • λίγο μαϊντανό
Πως τα κάνεις;
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αυγό, το γάλα ή τη κρέμα γάλακτος (ότι έχεις επιλέξει), το λάδι, τα μυρωδικά, το κρασί και τέλος το κρεμμύδι
  • Στη συνέχεια βάζεις το κιμά και ανακατεύεις μέχρι να ενωθεί με τα υλικά (μην σε τρομάξει που είναι πολύ νερουλό) και βάζεις κουταλιά κουταλιά το αλεύρι. Το μείγμα θέλουμε να είναι αφράτο, και να πλάθεται ελαφρώς. Δεν μας τρομάζει που κολλάει στο χέρι.
  • Σε ένα ταψάκι φούρνου που το έχουμε λαδώσει τοποθετούμε τα μπιφτεκάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Εγώ εδώ τα έχω συνοδέψει με φακόρυζο και λίγα πράσινα φασολάκια


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6160
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 27/10/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός