Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μπριζόλες με κρεμμύδια και γλυκόξινη σάλτσα δαμάσκηνου
Μπριζόλες με κρεμμύδια και γλυκόξινη σάλτσα δαμάσκηνου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Παρασκευή, 02/11/12
hpim1696_425

Χθές είχα πάλι έμπνευσή μαγειρικής! Είναι συνταγή για λίγους, για αυτούς που τολμάνε να δοκιμάσουν το κάτι ξεχωριστό...

Υλικά
  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 3 μεγάλες κουταλιές μαρμελάδα δαμάσκηνο ή
  • 2 δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι πολτοποιημένα
  • 1 με 1/5 σφινοπότηρο ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μέντα/ρίγανη/βασιλικό
Εκτέλεση
  • Τηγανίζεις της μπριζόλες και αφού γίνουν της αφαιρείς σε μια πιατέλα και τις σκεπάζεις να κρατηθούν ζεστές.
  • Πετάς το λάδι-ζουμί που έβγαλαν οι μπριζόλες, αλλά δεν καθαρίζεις το τηγάνι, στα υπολείμματα ρίχνεις τα κρεμμύδια και ελάχιστο φρέσκο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτεις τις ντομάτες και μαγειρεύεις για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις τα δαμάσκηνα ή την μαρμελάδα και το ξύδι.
  • Μαγειρεύεις για αλλά 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σαλτσούλα.

Μπορείς να συνοδέψεις με ρύζι-καλαμπόκι-αρακά, σκέτο ρύζι ή πατάτες.

Είναι πεντανόστιμο και χορταστικό! Πιστέψτε με και δοκιμάστε το!

Περιμένω εντυπώσεις!!! :)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 7192
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/11/12 )