Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πιτάκια στο τηγάνι με λαχανικά
Πιτάκια στο τηγάνι με λαχανικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Σάββατο, 10/11/12
Υλικά
Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. μαρούλι
  • 200 γρ. καυκαλήθρες
  • 200 γρ. αντίδια κατσαρά
  • 200 γρ. σέσκουλα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. σούπας λευκό κρασί
  • λίγο αλάτι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μαζί με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου.
  • Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό, μέχρι να γίνει αφράτη και λεία.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη πολύ λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε κομμάτια 40Χ40 περίπου.
  • Βάζουμε στο κέντρο κάθε φύλλου τη γέμιση, το διπλώνουμε σαν φάκελο και το  κλείνουμε καλά.
  • Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και τηγανίζουμε κάθε πιτούλα σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας την συνέχεια μέχρι να αρχίσει να ξεροψήνεται από όλες τις πλευρές.
  • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα πιτάκια και συμπληρώνουμε λάδι όταν χρειάζεται.

Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα ή ξηρό ανθότυρο.

Εναλλακτικά η γέμιση αντί για χόρτα,μπορεί να είναι με τυριά ή κιμά μαγειρεμένο

Buon apettito!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3681
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/11/12 )