Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πεινιρλί με παστουρμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από jero   
Κυριακή, 04/11/12
Υλικά (για 4-5 κομμάτια)
Για τη ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 45γρ. νωπή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 150 ml φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 150 ml νερό χλιαρό
Για τη γέμιση:
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 5 κουτ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 400 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 10-12 φέτες παστουρμά
  • 8-10 κρόκους από αυγά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Αφήνουμε για τουλάχιστον ½ ώρα να ξεκουραστεί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια 80 γρ. περίπου και με τη βοήθεια του πλάστη, τα ανοίγουμε σε οβάλ φύλλα πάχους 1 εκ. Πιέζουμε με τα δάχτυλα τις 2 άκρες και γυρίζουμε τα πλαϊνά, να μοιάζει σαν βαρκούλα.
  • Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 5-7 λεπτά, για να κρατήσουν το σχήμα τους.

Για τη γέμιση:

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
  • Βγάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το 300γρ. κασέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα πεϊνιρλί, στρώνουμε 2-3 φέτες παστουρμά, βάζουμε 2 κρόκους αυγού, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Buon apettito!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4073
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 10-11-2012 20:50
 
ΕΙΣΑΙ ΣΊΓΟΥΡΟς ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΠΩς ΜΕ 1 ΚΙΛΌ ΑΛΕΎΡΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΛΆΔΙ ΚΑΙ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΑΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΖΥΜΆΡΙ? ΜΗΠΩς ΘΈΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΥΓΡΑ?
 
pastaflora
2. 12-11-2012 12:20
 
Καλημέρα pastaflora. όχι, τόσα υγρά θέλει. Τώρα βέβαια η ζύμη είναι ζωντανός οργανισμός. Άρα μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω νερό.Αυτό το βλέπουμε πάντα όταν πλάθουμε ένα ζυμάρι,από το πως συμπεριφέρεται και αναλόγως προσθέτουμε. 
 
Νellos Siakavaras
 
jero

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 06/11/12 )