Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αμυγδαλωτά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Πέμπτη, 08/11/12
Αμυγδαλωτά
Υλικά
  • 640 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροαλεσμένα
  • 5 ασπράδια
  • 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • Ξύσμα από 1/2 μεγάλο λεμόνι
  • Βανίλια άρωμα
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Λίγα ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα για διακόσμηση
Εκτέλεση
  • ΑμυγδαλωτάΧτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα (καλύτερα να τα χτυπήσετε στο χέρι για 10 λεπτά περίπου. Κουραστικό, αλλά γίνονται πιο αφράτα τα γλυκάκια) και προσθέτουμε την μισή άχνη.
  • Βάζουμε την άλλη μισή άχνη στην αμυγδαλόψυχα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος, αναμειγνύουμε προσεκτικά τη μαρέγκα.
  • Με το μείγμα φτιάχνουμε στρογγυλά μπισκοτάκια, βάζουμε από πάνω (στο κέντρο) από 1 ολόκληρο αμύγδαλο, τα αραδιάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 120 C για 30' περίπου (μέχρι να ροδίσουν ελαφρά).

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5325
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 22-12-2012 20:22
 
ειναιδυνατον να εχει μονο 50 γραμμαρια ζαχαρη?
 
myriam

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 11/11/12 )