Υλικά - 640 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροαλεσμένα
- 5 ασπράδια
- 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- Ξύσμα από 1/2 μεγάλο λεμόνι
- Βανίλια άρωμα
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- Λίγα ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα για διακόσμηση
Εκτέλεση - Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα (καλύτερα να τα χτυπήσετε στο χέρι για 10 λεπτά περίπου. Κουραστικό, αλλά γίνονται πιο αφράτα τα γλυκάκια) και προσθέτουμε την μισή άχνη.
- Βάζουμε την άλλη μισή άχνη στην αμυγδαλόψυχα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος, αναμειγνύουμε προσεκτικά τη μαρέγκα.
- Με το μείγμα φτιάχνουμε στρογγυλά μπισκοτάκια, βάζουμε από πάνω (στο κέντρο) από 1 ολόκληρο αμύγδαλο, τα αραδιάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 120 C για 30' περίπου (μέχρι να ροδίσουν ελαφρά).
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5325 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |