Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σκαλτσούνια Νάξου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Κυριακή, 18/11/12
Υλικά
Για την ζύμη:
  • 330 γρ. αλεύρι
  • 2 φλιτζανάκια λάδι
  • χυμό δύο πορτοκαλιών
  • 1 ποτηράκι ρακί
  • 1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
Για την γέμιση:
  • 1/4 του ποτηριού σουσάμι
  • 1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/4 του ποτηριού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλάκι κανέλα
Για επικάλυψη:
  • Αχνη
  • Ανθόνερο
Εκτέλεση
  • Καβουρντίζουμε το σουσάμι (σε ένα τηγάνι) και το κοπανίζουμε στο γουδί.
  • Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα ομοιόμορφο.
  • Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με μέτριο πάχος και με ένα φλιτζάνι κόβουμε μικρά στρογγυλά κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την φρυγανιά, το καρύδι, το σουσάμι και την κανέλα.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε δύο κουταλιές νερό και όταν γίνει χλιαρό ρίχνουμε το μέλι.
  • Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα με τα καρύδια.
  • Βάζουμε σε κάθε πιτάκι μία κουταλιά από το μίγμα μας, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό και το κλείνουμε καλά (πιέζοντας με τα δάχτυλά μας).
  • Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τα σκαλτσούνια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 250 C.
Οταν κρυώσουν τα βουτάμε σε ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 3491
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 22-11-2012 12:25
 
λιχουδια!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/11/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός