Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζύμες arrow Φρέσκα σπιτικά μακαρόνια
Φρέσκα σπιτικά μακαρόνια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Τρίτη, 20/11/12

Για την παρασκευή των σπιτικών μακαρονικών καλό θα είναι να έχετε τη μικρή, χειροκίνητη μηχανή αλλά και χωρίς αυτή μπορείτε να φτιάξετε πολύ καλά μακαρόνια.

Υλικά
  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 2 κουτ. του τσαγιού αλάτι
  • 2 κουτ. της σούπας νερό
Εκτέλεση
  • Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπωλ. Ανοίξτε μια μικρή λακουβίτσα στον κοσκινισμένο σωρό του αλευριού. Διαλύστε το αλάτι στο νερό και χύστε το στο κέντρο του αλευριού, στη συνέχεια προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και τους κρόκους από το αυγό και πλάστε τα υλικά απαλά μέχρις  ότου έχετε μια σφιχτή ζύμη.  Φτιάξτε μια μπάλα με τη ζύμη ,τυλίξτε την με ένα φύλλο πλαστικό και τοποθετήστε την σε δροσερό μέρος -αλλά όχι στο ψυγείο- για 1 ώρα.
  • Χωρίστε τη ζύμη σε κομμάτια μεγέθους ενός αυγού και πλάστε με αυτά μπαλάκια. Με έναν πλάστη, ανοίξτε καθένα από αυτά τα μπαλάκια σε ένα πολύ λεπτό φύλλο. Κόψτε κάθε φύλλο σε λωρίδες πλάτους 1 εκ. και αφήστε τις για μισή περίπου ώρα σε μια επίπεδη επιφάνεια. 
  • Μαγειρέψτε τα σε άφθονο αλατισμένο νερό και σερβίρετε με βούτυρο και τυρί ή σάλτσα της αρεσκείας σας.  Τα φρέσκα μακαρόνια φυλάσσονται στο ψυγείο για 3 μέρες και καταψύχονται αρκετά καλά για 1 περίπου μήνα.

 Σε περίπτωση που θελήσετε να φτιάξετε μαύρα μακαρόνια, θα χρειαστείτε για 500 γρ. αλεύρι μια γεμάτη κουταλιά της σούπας αφυδατωμένο μελάνι σουπιάς.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 2953
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 22/11/12 )