Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπιτα Νο.15 (με ζύμη κουρού) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Πέμπτη, 22/11/12
Υλικά

Για το φύλλο

  • 1/2 κιλό aλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • Σουσάμι
  • 1 κρόκος αυγού (αραιωμένο σε νερό)

Για την γέμιση

  • 1/2 κιλό ανθότυρο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κουταλάκι βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κορν φλαουρ
  • 4 αυγά
  • 3 φιλετάκια κοτόπουλο
  • 3 πατάτες (μέτριες σε μέγεθος)
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ζυμώνετε καλά το υλικό για την ζύμη και αφήνετε να ξεκουραστεί.
  • Λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το γάλα, το κορν φλαουρ και τα αυγά.
  • Βράζετε τις πατάτες και το κοτόπουλο μαζί σε αλατισμένο νερό.
  • Λιώνετε τις πατάτες, ψιλοκόβετε το κοτόπουλο και τα ανακατεύετε μαζί με το ανθότυρο και το πιπέρι.
  • Κόβετε την ζύμη σε δυο ίσα κομμάτια, ανοίγετε το φύλλο και στρώνετε το μισό φύλλο στον πάτο του ταψιού.
  • Αδειάζετε όλη την γέμιση, σκεπάζετε με το υπόλοιπο φύλλο και αλείφετε την επιφάνεια του φύλλου με το κρόκο.
  • Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο και τα τελευταια δεκα λεπτα στον  αερα.

Βρεχετε απο πανω λιγο για να γινει τραγανο


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7883
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 07/02/13 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός