Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πέστο (Pesto) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Κυριακή, 25/11/12
Υλικά
  • 200 γρ. φυλλαράκια βασιλικού (πλυμένα και στεγνωμένα)
  • 3 γεμάτες κουταλιές σούπας τριμένη παρμεζάνα
  • μισό φλιτζάνι κουκουνάρι (κατά προτίμηση ελαφρώς καβουρτισμένο)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
Πέστο (Pesto)
Εκτέλεση
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το βασιλικό με το σκόρδο και δουλεύουμε λίγα δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε το κουκουνάρι, δουλεύουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να γίνει ομοιόμορφος πολτός.
  • Το μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε πάνω σε φρεσκοβρασμένα σπαγγέτι. Προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο ακόμα παρμεζάνα.

Το πέστο εκτός από σπαγγέτι συνοδεύει και άλλα ζυμαρικά (π.χ. ταλιατέλες) αλλά και ριζότο, πατάτες βραστές. Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε μια-δυό κουταλιές σε σόυπες λαχανικών.

Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και μπορούμε να τις αυξομειώσουμε ανάλογα με το γούστο μας.

Διατηρείται στο ψυγείο σε βαζάκια αρκετό καιρό και στη κατάψυξη ακόμα περισσότερο αλλά είναι καλύτερο φρέσκο. Το σερβίρουμε όμως πάντα σε θερμοκρασία δωματίου.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 1980
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 27/11/12 )