Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Dukan - Πόριτζ μικροκυμάτων Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από noucca   
Παρασκευή, 30/11/12
ΥΛΙΚΑ
  • 300 ml γάλα 0 ή 1,5%
  • 1 κ.σ. αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. πίτουρο βρώμης
  • Γλυκαντικό (2-4 κ.σ. ανάλογα το γούστο σας)
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 μπολ ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων
Dukan - Πόριτζ μικροκυμάτων
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Βάζετε το γάλα με το γάλα σκόνη και το αλάτι στο μπολ και το βάζετε στον φούρνο για 1-1,5 λεπτό στη μέγιστη ένταση για να ζεσταθεί το γάλα και να διαλυθεί η σκόνη.
  • Το βγάζετε από το φούρνο, το ανακατεύετε και βάζετε τη βρώμη.
  • Ξαναβάζετε στο φούρνο για 1-1,5 λεπτό σε μεσαία ένταση και το προσέχετε γιατί το γάλα φουσκώνει και μπορεί να χυθεί.
  • Το ξαναβγάζετε από το φούρνο και ελέγχετε αν έχει φουσκώσει αρκετά η βρώμη. Αν χρειαστεί το ξαναβάζετε στο φούρνο χαμηλώνοντας κι άλλο την ένταση.
  • Όταν έχει αποκτήσει την υφή που σας αρέσει (εγώ το θέλω πηχτούλι) ρίχνετε το γλυκαντικό και ανακατεύετε καλά.

Το πόριτζ θα ανεβάζει θερμοκρασία για περίπου 1 λεπτό αφού το βγάλετε από το φούρνο. Επίσης θα πήξει λίγο ακόμα.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

  • Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να το φτιάξετε στην κατσαρόλα. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι πάντα μεσαία προς χαμηλή (4 ή 5 με μέγιστο το 9) και φυσικά θα πάρει πολύ περισσότερη ώρα (περίπου 20 λεπτά αφού ζεσταθεί το γάλα). Θα πρέπει να ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει η βρώμη στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Μπορείτε να το κάνετε σοκολατένιο με 1 κ.γ. κακάο σκόνη (κατά προτίμηση ως 11% λιπαρά). Θα πρέπει να το βάλετε από την αρχή στο γάλα για να προλάβει να διαλυθεί.
  • Επίσης μπορείτε να βάλετε βανίλια ή κάποιο άλλο άρωμα ζαχαροπλαστικής.
  • Αν το φτιάξετε για την υπόλοιπη οικογένεια που δεν κάνει τη Ντουκάν, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μία κουταλιά πίτουρο με 1 κ.σ. νιφάδες βρώμης και να ρίξετε 1-2 κ.γ. ταχίνι (το απλό, όχι με το μέλι). Θα απογειώσει τη γεύση!

 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • Ανάλογα σε ποια φάση βρίσκεστε, μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες και να βάλετε 1,5 ή 2,5 κ.σ. βρώμη για να έχετε την ημερήσια ποσότητα. Αν είστε στην 1η φάση δε μπορείτε να βάλετε γάλα σκόνη ή κακάο γιατί είναι τόλεραντς και δεν επιτρέπονται. Μπορείτε όμως να βάλετε κανέλα.
  • Από άποψης τόλεραντ είναι 1 δόση γάλα σε σκόνη και αν βάλετε κακάο, άλλη μία δόση.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9343
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/12/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός