Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Πουλερικά arrow Κοτόπουλο καπαμά Καστοριάς
Κοτόπουλο καπαμά Καστοριάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
6 μεγάλα, σε φετάκια Κρεμμύδι(α)
1/2 κούπας Ελαιόλαδο
1 μεγάλο, σε μερίδες Κοτόπουλο
1/2 κούπας μαύρες Σταφίδες κορινθιακές
2 ξύλα Κανέλα
20 κόκκους Πιπέρι
1/4 κούπας για πιλάφι Ρύζι
1/2 κούπας Ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι
γρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Αχνίστε τα κρεμμύδια και στραγγίστε τα καλά. Σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο λάδι να ροδίσουν ολόγυρα κι αφαιρέστε τα με τρυπητή κουτάλα. Προσθέστε στο λάδι το κρεμμύδι κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά 5', ώσπου να μελώσει. Προσθέστε τις σταφίδες, την κανέλα, αλάτι, τους κόκκους πιπέρι και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάστε και σιγοβράστε 30'.
Αφαιρέστε την κανέλα. Προσθέστε το ρύζι και το ζωμό κότας και συνεχίστε να σιγοβράζετε το φαγητό 20' ακόμη, ώσπου να φουσκώσει το ρύζι. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετέ το φαγητό ζεστό.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )