Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Πιπεριές γεμιστές με συκωτάκια κοτόπουλου και κους κους
Πιπεριές γεμιστές με συκωτάκια κοτόπουλου και κους κους Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Πέμπτη, 13/12/12
dsc00907_425
Υλικά:
  • 15 πιπεριές για γέμισμα
  • 200γρ. κους κους
  • 1/2 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • Κόλιανδρο σε σκόνη
  • Ρίγανη
  • 2-3 πομοντόρια καθαρισμένα από φλούδα και ψιλοκομμένα
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει.
  •  Στο μεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι σε τηγάνι σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και όταν μαραθεί, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα συκωτάκια. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε λίγο αλάτι δοκιμάζοντας, γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή, τη ρίγανη, το κόλιανδρο και τα πομοντόρια και ανακατεύουμε.
  • Όταν έχουν εξατμιστεί τα υγρά και έχουν μείνει με το λάδι τους, ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λεμόνι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Στο μεταξύ, έχουμε βράσει το κους κους στο αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι με τα συκωτάκια και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τις πιπεριές. Αν περισσέψει γέμιση τη ρίχνουμε ανάμεσα από τις πιπεριές.
  • Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4139
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 16/12/12 )