Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Πουλερικά arrow Κοτόπουλο με μπάμιες
Κοτόπουλο με μπάμιες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
1 κότα
1/4 φλυτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες τοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κιλό μπάμιες
1 φλυτζάνι ξύδι
λίγη κανέλλα
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Βάζετε τις μπάμιες σε ένα μπώλ μαζί με το ξύδι για 3 ώρες
Πλένετε την κότα και την τρίβετε με μία λεμονόκουπα
Βάζετε το λάδι να κάψει
Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί
Προσθέτετε την κότα και τσιγαρίζετε όσο μπορείτε
Βγάζετε την κότα από την κατσαρόλα
Ξεπλένετε τις μπάμιες από το ξύδι
Στο λάδι τσιγαρίζετε τις μπάμιες
Όταν τσιγαριστούν τις βγάζετε απο την κατσαρόλα και τις φυλάτε σε ένα πιάτο
Ξαναβάζετε την κότα στην κατσαρόλα
Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ
Αλατοπιπερώνετε
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει
Μόλις γίνει η κότα στα μισά την βάζουμε στο πλάι και βάζουμε τις μπάμιες στο άλλο μισό τις
κατσαρόλας
Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους
Εάν οι μπάμιες είναι φρέσκιες τις καθαρίζουμε ως εξής
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε το κοτσάνι κάθε μπάμιας λοξά και όχι οριζοντίως για να μη φανούν οι τρύπες από τις οποίες θα χυθεί το υγρό κάθε μπάμιας. Μία - μία μπάμια που καθαρίζουμε τη ρίχνουμε μέσα σε μία πιατέλα. Όταν τις καθαρίσουμε όλες τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι και τις αφήνουμε έτσι επί 15 λεπτά της ώρας περίπου.
Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/06/07 )