Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Πορτοκαλόπιτα Νο.09 (ή πατσαβουρόπιτα)
Πορτοκαλόπιτα Νο.09 (ή πατσαβουρόπιτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από MARTZI   
Κυριακή, 13/01/13
Πορτοκαλόπιτα Νο.09 (ή πατσαβουρόπιτα)
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 1 γιαουρτάκι με 2% λιπαρά
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 3/4 του ποτηριού φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 6 αυγά
  • 1 φακελακι μπέικεν
  • 3-4 βανίλιες
  • 2 ποτήρια ζάχαρη 
  • ξύσμα απο δυο μεγάλα πορτοκάλια 
Σιρόπι  
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • φέτες πορτοκαλιού  
Εκτέλεση
  • Σε ένα γυάλινο πυρέξ κόβουμε ακανόνιστα μικρά κομμάτια το φύλλο κρούστας έτσι ώστε να μείνει στο πυρέξ για κανένα 15' ώστε να ξεραθούν.
  • Επειτα σε μιά λεκάνη ανακατεύουμε τα αυγά και ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα, το μπείκεν, τις βανίλιες και το χυμό του πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε ελαφρώς εως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά, όχι με το μίξερ με ένα πιρούνι ή σύρμα. 
  • Στη συνέχεια αφού έχει ξεραθεί απο τον αέρα το φύλλο μας, ρίχνουμε το μείγμα της λεκάνης και με ένα κουτάλι προσπαθούμε να ανακατέψουμε το μείγμα με το φύλλο ώστε να πάει παντού.
  • Αφήνουμε να ρουφήξει το φύλλο τα υγρά για περίπου 10' λεπτά. Στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο σε αέρα, στους 150-160 βαθμούς για περίπου 40' με 50' λεπτά μέχρι βάζοντας το μαχαίρι να βγαίνει σχεδόν στεγνό όχι απόλυτα γιατί λόγω των υγρών δεν είναι εντελώς στεγνό.
  • Επίσης θα δείτε το επάνω μέρος του γλυκού να παίρνει πιο γρήγορα μην νομίαετε πως έχει γίνει και το βγάλετε γιατί θα είναι εντελώς υγρό.Μην το φοβηθείτε οταν το δείτε να σκουρίνει η επιφάνεια.
  • Αφού βγάλετε το γλυκό σας απο το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά και βράζετε το σιρόπι δηλ. τη ζαχαρη, το νερό και τις φέτες πορτοκαλιού για περίπου 8-9 λεπτά. Ρίχνετε κατευθείαν το καυτό σιρόπι στο κρύο γλυκό για να  το απορροφήσει.

Καλό θα ήταν πριν ρίξετε το σιρόπι να κόψετε το γλυκό σε κομμάτια , ώστε να σιροπιαστεί καλύτερα.

Πορτοκαλόπιτα Νο.09 (ή πατσαβουρόπιτα)

Καλή επιτυχία. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 16355
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 17-01-2013 22:49
 
Ωραία!!!
 
Marinaki
2. 19-01-2013 11:32
 
Από τα αγαπημένα μου γλυκά!
 
voula
3. 19-01-2013 12:49
 
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΩ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΩ ΚΙ ΑΛΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΟ.
 
martzi
4. 01-02-2013 17:31
 
η πορτοκαλόπιτα σου αυτη είναι μακράν η καλύτερη. 
Ενα μυστικο που ειχα δεί και το κάνω συνέχεια είναι να ζεσταινουμε λίγη μαρμελάδα βερικακο σε τηγανάκι και με ενα πινελάκι να περάσουμε την πίτα μας απο πάνω. 
Την γυαλίζει και την κάνει πιο εμφανίσιμη.
 
GINA1
5. 01-02-2013 17:31
 
η πορτοκαλόπιτα σου αυτη είναι μακράν η καλύτερη. 
Ενα μυστικο που ειχα δεί και το κάνω συνέχεια είναι να ζεσταινουμε λίγη μαρμελάδα βερικακο σε τηγανάκι και με ενα πινελάκι να περάσουμε την πίτα μας απο πάνω. 
Την γυαλίζει και την κάνει πιο εμφανίσιμη.
 
GINA1
6. 10-02-2013 16:25
 
ginα μου δεν ξερω αν την εχεις φτιάξει , αλλα αν την εφτιαξες ελπίζω να σου άρεσε. Το μυστικο με την μαρμελάδα το κάνω στον μπαμπά το γλυκό έτσι .
 
martzi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/01/13 )