Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 1 γιαουρτάκι με 2% λιπαρά
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 3/4 του ποτηριού φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 6 αυγά
- 1 φακελακι μπέικεν
- 3-4 βανίλιες
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ξύσμα απο δυο μεγάλα πορτοκάλια
Σιρόπι - 3 ποτήρια νερό
- 1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- φέτες πορτοκαλιού
Εκτέλεση - Σε ένα γυάλινο πυρέξ κόβουμε ακανόνιστα μικρά κομμάτια το φύλλο κρούστας έτσι ώστε να μείνει στο πυρέξ για κανένα 15' ώστε να ξεραθούν.
- Επειτα σε μιά λεκάνη ανακατεύουμε τα αυγά και ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα, το μπείκεν, τις βανίλιες και το χυμό του πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε ελαφρώς εως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά, όχι με το μίξερ με ένα πιρούνι ή σύρμα.
- Στη συνέχεια αφού έχει ξεραθεί απο τον αέρα το φύλλο μας, ρίχνουμε το μείγμα της λεκάνης και με ένα κουτάλι προσπαθούμε να ανακατέψουμε το μείγμα με το φύλλο ώστε να πάει παντού.
- Αφήνουμε να ρουφήξει το φύλλο τα υγρά για περίπου 10' λεπτά. Στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο σε αέρα, στους 150-160 βαθμούς για περίπου 40' με 50' λεπτά μέχρι βάζοντας το μαχαίρι να βγαίνει σχεδόν στεγνό όχι απόλυτα γιατί λόγω των υγρών δεν είναι εντελώς στεγνό.
- Επίσης θα δείτε το επάνω μέρος του γλυκού να παίρνει πιο γρήγορα μην νομίαετε πως έχει γίνει και το βγάλετε γιατί θα είναι εντελώς υγρό.Μην το φοβηθείτε οταν το δείτε να σκουρίνει η επιφάνεια.
- Αφού βγάλετε το γλυκό σας απο το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά και βράζετε το σιρόπι δηλ. τη ζαχαρη, το νερό και τις φέτες πορτοκαλιού για περίπου 8-9 λεπτά. Ρίχνετε κατευθείαν το καυτό σιρόπι στο κρύο γλυκό για να το απορροφήσει.
Καλό θα ήταν πριν ρίξετε το σιρόπι να κόψετε το γλυκό σε κομμάτια , ώστε να σιροπιαστεί καλύτερα. Καλή επιτυχία. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 16355 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |