Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Πουλερικά arrow Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο
Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
1 κότα
1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
3 φλυτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Αλατοπιπερώνετε την κότα και την κόβετε σε μερίδες
Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
Προσθέτετε την κότα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ροδίσει
Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ
Αλατοπιπερώνετε
Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί
Αφού ψηθεί το μεταφέρετε σε ένα ταψί
Βράζετε 2 φλυτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί
Αλατοπιπερώνετε
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει
Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλίσει
Σερβίρεται με κεφαλοτύρι
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )