Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Όσπρια και Δημητριακά arrow Ρεβίθια με σπανάκι και καπνιστό χοιρινό
Ρεβίθια με σπανάκι και καπνιστό χοιρινό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Σάββατο, 19/01/13
Υλικά
  •  1 πακέτο ρεβίθια ½ κ.
  • 2 κρεμμύδια χονδροκομμένα
  • δάφνη
  • πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • ½ κιλό σπανάκι ζεματισμένο και χονδροκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
  • 300 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κύβους (ζητούμε χονδρές φέτες)
  • σαφράν
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόλιανδρος
Εκτέλεση
  • Αφήνουμε τα ρεβίθια στο νερό για να μαλακώσουν.
  • Τα μαγειρεύουμε όπως συνήθως, με λάδι, κρεμμύδι, δάφνη, πάπρικα και αλατοπίπερο. Να μην έχουν πολύ νερό.
  • Αφαιρούμε 3-4 κουταλιές μεγάλες για να φτιάξουμε χούμους.
  • Σωτάρουμε σε λάδι το ψωμί και 2 σκελίδες σκόρδο. Μόλις ροδίσουν, τα βάζουμε στο μίξερ και τα λειώνουμε μαζί με 1 κουταλιά ρεβίθια και το σαφράν. Προσθέτουμε από το ζουμί των ρεβιθιών για να μην έχει σβώλους το μείγμα.
  • Σωτάρουμε το σπανάκι με το υπόλοιπο σκόρδο, προσθέτουμε κόλιανδρο και αλατοπίπερο και στο τέλος το καπνιστό χοιρινό.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά στα ρεβίθια, βράζουμε για 10' για να ενωθούν οι γεύσεις.

Μπορούμε να το σερβίρουμε είτε σαν σούπα είτε σαν ένα είδος σπανακόρυζου (χωρίς το ρύζι).

Τρώγεται κρύο ή ζεστό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 5707
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 22/01/13 )