Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τούρτα ανάμεικτη (εύκολη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 25/01/13
Τούρτα ανάμικτη (εύκολη)
Μια νόστιμη τούρτα, χωρίς καμιά δυσκολία.
Υλικά
  • 1 πακέτο σαβουαγιάρ
  • 1 ζαχαρούχο
  • 2 ερμόλ
  • 1 κ.γ εσάνς βανίλιας
    ή 2 κάψουλες
  • Νιφάδες κουβερτούρας

Για το σιρόπι

  • 1 ½ φλ. Νερό
  • 1 ½ φλ. Ζάχαρη
  • ¾  φλ. Κακάο
Για τη διακόσμηση
  • Νιφάδες κουβερτούρας
  • Κερασάκια

  • Επίσης θα χρειαστούμε φόρμα ή τσέρκι 26εκ
Εκτέλεση
Τούρτα ανάμικτη (εύκολη)
Τούρτα ανάμικτη (εύκολη)
  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το σιρόπι μας πάρει βράση, σταματάμε το ανακάτεμα και βράζουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι μας να γίνει χλιαρό.
  • Βάζουμε με μπολ του μίξερ, ερμόλ, ζαχαρούχο και βανίλιες και χτυπάμε καλά, έως ότου έχουμε μια κρέμα που κάνει κορυφές.
Για το στήσιμο της τούρτας:
  • Βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ στο σιρόπι και τα στρώνουμε στη φόρμα μας. Απλώνουμε τη μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας.
  • Συνεχίζουμε με σαβουαγιάρ βουτηγμένα πάλι στο σιρόπι και απλώνουμε τα ¾ από την κρέμα που μας έχει μείνει.
  • Βάζουμε την κρέμα και την τούρτα μας στο ψυγείο για μισή ώρα να σταθεροποιηθεί λίγο.
  • Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρι και απλώνουμε γύρω γύρω και την υπόλοιπη κρέμα μας.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και κερασάκια (βλ. foto)  ή όπως μας αρέσει
Τούρτα ανάμικτη (εύκολη)

Το ζαχαρούχο και οι ερμόλ είναι προτιμότερο πριν χρησιμοποιηθούν να είναι 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σαβουαγιάρ ζαχαροπλαστείου ή έτοιμο παντεσπάνι.

Είναι προτιμότερο  να την σερβίρετε την επόμενη μέρα

Επειδή αρέσει στα παιδιά μου την κάνω και σε πυρέξ  όπως τα γλυκά ψυγείου για ευκολία

Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου Χαρά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 18687
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 28-01-2013 10:46
 
Λαχταριστή η τούρτα σου Βούλα μου αλλά τι είναι το ερμόλ; Μήπως δεν το έχουμε εδώ στην Κύπρο; Το ξανά είδα σε συνταγές αλλά δεν το γνωρίζω.
 
Lily74
2. 31-01-2013 09:44
 
Lily 74 το ερμόλ είναι κάτι σαν φυτική σαντιγί.Είναι σε συσκευασία κονσέρβας απο την Μorfat.Δεν ξέρω αν υπάρχει στην Κύπρο η συγκεκριμένη μάρκα, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχει κάτι παραπλήσιο.Εγώ απο τότε που την την βάζω συνέχεια στα γλυκά μου.Ειδικά χτυπημένη με ζαχαρούχο γάλα είναι ότι πρέπει για διακόσμηση ή γέμιση.
 
karina
3. 31-01-2013 21:07
 
Καρίνα μου σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό που μου περιγράφεις, μόρφατ σε τενεκεδάκι κλειστό, υπάρχει χρόνια στην Κύπρο. Το γνωρίζω και το χρησιμοποίησα πολλές φορές. Απλά δεν ήξερα ότι το λένε ερμόλ!
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/03/13 )