Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τρουφάκια της απάτης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 09/02/13
Η πιο light εκδοχή που έγινε ποτέ, για να τα τρώμε χωρίς τύψεις
Πηγη :doc tv
06.02.2013


Τρουφάκια  της απάτηςΤα τρουφάκια είναι σαν τα φιστίκια: όποιος τα πιάσει στα χέρια του, τα μασουλάει δυο-δυο, χωρίς σταματημό. Στη συνέχεια η ζυγαριά ανεβαίνει επίσης χωρίς σταματημό. Και δε χωράμε πλέον στο τζιν που έχουμε κρατήσει από το λύκειο για μεζούρα. Έπειτα ξεκινάνε οι ψεύτικοι όρκοι, του στυλ «δε θα τα ξαναβάλω στο στόμα μου ποτέ» και άλλες τέτοιες υπερβολές. Μέχρι που πέφτει στο τραπέζι μια τέτοια -σωτήρια- συνταγή.
Υλικά
  • 16-18 φρυγανιές τριμμένες σε σκόνη
  • 1 κούπα γάλα 0%,
  • 2 κουτ. σούπας κακάο,
  • 2 βανίλιες,
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ της αρεσκείας μας,
  • 1 κούπα γλυκαντικό,
  • έξτρα κακάο ή ρόφημα σοκολάτας για επικάλυψη
Εκτέλεση
  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά (όχι σε σημείο βρασμού) όλα τα υλικά εκτός από τις φρυγανιές.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 16 φρυγανιές.
  • Ανακατεύουμε μέχρι οι φρυγανιές να απορροφήσουν τα υγρά και το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αν μας φαίνεται λίγο αραιό, τότε προσθέτουμε και τις άλλες 1-2 φρυγανιές.
  • Όταν το μείγμα κρυώσει, πλάθουμε σε μπαλίτσες. Τις κυλάμε στο κακάο -ή στο ρόφημα σοκολάτας αν θέλουμε περισσότερη γλύκα-, τοποθετούμε σε μία στρώση σε πιάτο και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες να κρυώσουν.

Τρώμε χωρίς τύψεις. Έχουν περίπου 20 θερμίδες το ένα.

Παραλλαγές
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε:

  • Τις φρυγανιές με μπισκότα ολικής.
  • Τη μισή κούπα του γάλακτος με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Τη ζαχαρίνη με άλλο γλυκαντικό.
  • Για την επικάλυψη, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς, ινδική καρύδα, τρούφα και ό,τι άλλο μας αρέσει.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6661
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 13-02-2013 00:44
 
πολύ ωραία συνταγή!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 12/02/13 )