Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γλυκόξινα ψητά κρεμμύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τετάρτη, 06/03/13
Γλυκόξινα ψητά κρεμμύδια
Υλικά
  • μισό κιλό κρεμμυδάκια
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1 ραβδί σέλινο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κγ φρέσκο ​​δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 3 κσ ξίδι
  • 3 κσ ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι, όσο θέλετε
Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190° C
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι όσο μπορούμε σε μια στρώση
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σέλινο με το λάδι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (προαιρετικά το σέλινο)
  • Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κρεμμύδια.
  • Ανακατέψτε καλά έως ότου όλα τα κρεμμύδια να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μία ώρα, ανακατεύοντας μια φορά στα μισά

Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να αλλάζει, ανάλογα με το μέγεθος των κρεμμυδιών. Είναι έτοιμα όταν είνια μαλακά και καραμελωμένα

Καλή σας όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5290
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/03/13 )