Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Τούρτες και Τάρτες arrow Τούρτα πραλίνα, φράουλα και λευκή σοκολάτα
Τούρτα πραλίνα, φράουλα και λευκή σοκολάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KatiaXa   
Κυριακή, 03/03/13
Τούρτα πραλίνα, φράουλα και λευκή σοκολάτα
Υλικά:

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:

  •  300 γρ. λευκή σοκολάτα desert nestle
  • 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ.γλυκού ζελατίνη
  • 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
Για το σιρόπι:
  • 150 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 4 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

Για την κρέμα φράουλα:

  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής φράουλα
  • 3 φλυτζάνια γάλα
 

Για το παντεσπάνι:

  • 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμ. ζάχαρη
  • 150 γραμμ. αλεύρι up κοσκινισμένο
  • 50 γραμμ. άγλυκο κακάο κοσκινισμένο

 Για την κρέμα πραλίνα:

  • 300 γρ. σοκολάτα desert nestle πραλίνα
  • 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ.γλυκού ζελατίνη
  • 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
 Εκτέλεση:

Τούρτα πραλίνα, φράουλα και λευκή σοκολάτα

Παντεσπάνι:

  • Χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 7΄-8΄ ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κοσκινισμένο κακάο και τα ενώνουμε απαλά διπλώνοντας με σπάτουλα για να μη χάσουμε τον αέρα που εγκλωβίσαμε στα χτυπημένα αυγά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι με διάμετρο 23 εκ. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄-25΄, να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα. Όταν ψηθεί, αφήνουμε να περάσουν 5΄-6΄, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το κόβουμε στα τρία.

Σιρόπι:

  • Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά να ενωθούν και με πινέλο βρέχουμε καλά τα παντεσπάνια.

Τούρτα πραλίνα, φράουλα και λευκή σοκολάτα

Κρέμα πραλίνα:

  • Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το μισό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα, και λιώνουμε τη σοκολάτα. Λιώνουμε την ζελατίνη στις 2 κουτ.σούπας νερό και τα βάζουμε κι αυτά στη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και ενώνουμε με μία σπάτουλα τη σοκολάτα με τη σαντιγύ. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. 

Κρέμα λευκής σοκολάτας:

  • Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το μισό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα, και λιώνουμε τη σοκολάτα. Λιώνουμε την ζελατίνη στις 2 κουτ.σούπας νερό και τα βάζουμε κι αυτά στη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και ενώνουμε με μία σπάτουλα τη σοκολάτα με τη σαντιγύ. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.

Τούρτα πραλίνα, φράουλα και λευκή σοκολάτα

Κρέμα φράουλα:

  • Χτυπάμε στο μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Συναρμολόγηση:

  • Βάζουμε στον πάτο το ένα παντεσπάνι αφού το έχουμε βρέξει με το σιρόπι, απλώνουμε την κρέμα πραλίνα, βάζουμε το άλλο βρεγμένο παντεσπάνι και βάζουμε την κρέμα φράουλα, και κατόπιν το τρίτο παντεσπάνι και την κρέμα λευκής σοκολάτας.

Το παντεσπάνι μπορούμε να το κόψουμε εύκολα με τη βοήθεια μιας κλωστής τραβώντας σιγά σιγά από τη μία και την άλλη πλευρά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6627
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 13-03-2013 09:10
 
Κάτια πολύ ωραία η τούρτα σου. Μου φαίνεται λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει τον κόπο.
 
voula
2. 13-03-2013 09:29
 
Ευχαριστώ πολύ Βούλα μου :)
 
KatiaXa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 07/03/13 )