Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κόκορας κρασάτος Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 18/06/07
Υλικά:
11/2 κιλού (στιφάδου) Κρεμμυδάκι(α)
1 μεγάλο Κοκόρι
3 κουτ. σουπ. λευκό Κρασί
1 τριμμένο Φύλλα δάφνης
4 σκελίδες ψιλοκομμένες Σκόρδο
1/2 κουτ. γλυκ. Θυμάρι
1/2 κουτ. γλυκ. (έτοιμο μείγμα από το σούπερ μάρκετ) Βότανα Προβηγκίας
1 κουτ. σουπ. κόκκους Πράσινο Πιπέρι
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουτ. σουπ. Αλεύρι

Τρόπος παρασκευής
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και σοτάρετέ τα με το σκόρδο. Πλύντε καλά, στραγγίξτε και αλατοπιπερώστε τον κόκορα.
Βάλτε τον σε μια γάστρα με καπάκι. Ρίξτε γύρω του τα κρεμμύδια στραγγισμένα. Περιχύστε τον κόκορα με το κρασί και ρίξτε τα μυρωδικά. Σκεπάστε τη γάστρα και ψήστε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στραγγίξτε το ζουμί σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετέ το. Ρίξτε μέσα το αλεύρι και αφήστε τη σάλτσα να δέει. Ρίξτε την πάνω στον κόκορα και συνεχίστε το ψήσιμο στο φούρνο για ακόμη 40 λεπτά, με τη γάστρα ξεσκέπαστη για να ξεροψηθεί το πουλί. Αλείφετε το με το ζουμί του για να "μελώσει".
Σερβίρεται με σαλάτα.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )