Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ αμυγδάλου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από dabalia   
Πέμπτη, 21/03/13
Υλικά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 50 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα (εσσάνς) αμυγδάλου
  • μισό φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • λίγο αμαρέττο λικέρ
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε με σύρμα σε λεκανίτσα αυγά, ζάχαρη, βούτυρο και γάλα.
  • Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αμαρέττο, την εσσάνς, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή γάλα).
  • Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη πλατιά φόρμα (ώστε να είναι λεπτό το κέικ) και πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3156
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/03/13 )