Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρυζόγαλο με ροδάκινα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Σάββατο, 20/04/13
Υλικά
  • 75 γρ. ρύζι
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κουτί ροδάκινο κομπόστα
  • Πολύ λίγο αλάτι
  • Βανίλια
Εκτέλεση
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το ρύζι (αφού το πλύνουμε καλά) , το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  • Ρίχνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την βανίλια.
  • Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το στραγγισμένο ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρυζόγαλα να βράσει μέχρι να απορροφηθεί το γάλα (35 λεπτά περίπου).
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε την άχνη και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει.
  • Αφήνουμε τα ροδάκινα κομπόστα να στραγγίσουν καλά και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  • Προσθέτουμε προσεκτικά πρώτα την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και μετά τα ροδάκινα.
  • Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ (ή αν θέλουμε σε ένα μεγάλο), γαρνίρουμε με κομματάκια ροδάκινου και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3432
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 23/04/13 )